Små steg i rätt riktning, hoppas jag

Sista provet är avklarat och sista trepartsamtalet avklarat, nu är bara betygssamtalet för personligförsäljning kvar och sen är Clara klar med hela utbildningen, härligt! Är riktgit skönt och tiden har gått så fort från Januari till nu, vet knappt vart den tagit vägen, känns som jag började igår. Imorgon kommer sista praktik dagen vara, men måste troligen smsa min chef och säga att min rygg inte håller. Så typisk. De två senaste veckorna har gått smidigt och jag har fått in nästan allt, inleveranserna, kundbeställningar, fixa och dona i butiken, yes you name it, allt det där lite svårare och tråkiga är faktiskt lite roligare nu. De har mitt nr så skulle de behöva extra hjälp så kommer jag finnas för att hjälpa till! Men nu var ännu ett litet steg i livet avklarat och man hoppas att det går i rätt riktning. 
På måndag är det AF som gäller, och en evig bitterhet fram tills man lyckas få ett jobb, rolig tid att gå tillbaka till! 

Mina favoritbloggar

De som känner mig vet mycket väl att jag är lite av en Youtube-nörd. Jag menar finns det något bättre? Ja serier och filmer, möjligtvis, fast det ligger på samma våglängd. Så därför är jag glad att några av personerna jag följer även har bloggar! 

Så här är mina favoritbloggar: 
Tanya Burr
- Jim Chapman
- Louise Pentland
- Zoe Sugg
- Niomi Smart
- Evelina Barry
- Jacksgap

Alla förutom Evelina Barry är några av de Brittiska vloggarna som jag följer på Youtube, hon kommer från Ryssland men bor nu mera i LA och har en lifestyle/fashion kanal på Youtube. Det negativa med icke Svenska bloggare är att de inte har riktgit samma bloggkultur som vi har, de uppdaterar all från en gång i veckan till en gång i månaden, och även ibland färre, Zoe Sugg är tyvärr en av dem, för jag älskar nämligen att läsa hennes inlägg.
Det positiva med att följa engelska bloggar är att de skriverl ite mer annorlunda än vad vi Svenska bloggare gör, deras innehåll blir lite mer betydelsefullt på ett sätt, lite mer tidningslikt om man ska försöka beskriva det på någorlunda sätt. Samt så övar man ju på sin engelska när man läser. Så jag rekommenderar att ni kollar in deras bloggar! 


Diana Bag av Sonia by Sonia Rykiel

Här har vi väskan jag drömmer om för tillfället, Diana bag av Sonia by Sonia Rykiel.Kostar 8 195 kr och är i äkta skinn. Den är så fin och perfekt, så om någon har några tusenlappar som ni inte behöver får ni gärna skänka dem eller väskan till mig. Finns på nelly.se och är den är det första jag kolla på när jag går in där, bara för att dregla lite.


Är den inte underbar?
 

Uppehåll

Kommer lägga träningen på ett kort uppehåll nu en vecka, eller lite mer, ryggen är inte helt återställd, fortfarande stel, men smärtan har avtagit något, den är mer riktad till till en punkt nu ist för att vara utspridd över hela ländryggen. Men då jag inte vill att det ska komma tillbaka ska jag ta det lite lugnt och låta det återställa sig helt. 
Blir alltså att vara lite extra noga med vad man äter(hej jag har ätit glass varje dag i en vecka nu). Jag sjukanämlde mig på praktiken idag alltså, men imorgon måste jag gå dit. Sista veckan och eftersom det håller på att avta är det bara att bita ihop lite och ta det lugnt bara. Om det skulle bli värre får jag ringa fru/herr doktor, skulle gjort det idag, men eftersom det avtagit kännde jag inte att det var nödvändigt! 

Det blir alltså att plugga idag, ska skriva klart sista uppgiften och läsa inför provet som ska göras i slutet av veckan. Snart klar med skolan och det ska bli så skönt! (dock inte skönt att gå tillbaka till arbetslösheten och tvungen att skriva in sig på AF...)

Smärta i den friska kroppen

Den här dagen har varit den jobbigaste än så länge, att gå på praktiken så att säga. 
Redan när jag vaknade så kände ajg av en smärta i ländryggen, var svårt att ta mig upp och röra på mig, men jag bet ihop och gick till bokaffären iaf, jobbade ändå bara till kl 15 idag så tänkte att det inte var någon större fara, trodde jag ja! Det gör ont så fort jag rör på mig, eller ryggen, på ett eller annat sätt, kan inte böja mig, lyfta något eller liknade. Tog en värktablett vid lunchtiden men hjälpte inte. Stod och räknade minutrarna som gick tills jag fick gå hem. Vet inte vad jag kan tänkas ha gjort, om jag tränat fel, men då tycker jag att det borde visat sig igår redan, då jag inte tränade. Eller om jag har gjort något när jag sov. Hoppas det släpper, annars blir det väl att gå till sjukan för att kolla upp! Det jobbiga är inte bara att det gör ont, man blir så trött av smärtan också.Provade förövrigt den här saken, gillade inte hur den smaka! Då föredrar jag orginalet 100 gånger om!
Någon som har smakat de två andra smakerna? hej sol och värme!

Oj vilken värme vi har fått! Solen strålar, med en svalkande bris, så man vågar knappt gå utanför huset för risken att bränna sig (för en sån som mig) är stor! Det är dagar som dessa man får se det positiva med att jobba inne, tråkigt att man missar strålande väder, men det har sina fördelar att komma undan den värsta värmen. Det har dock gått väldigt bra idag fast det har varit väldigt lugnt och vi inte har haft så mycket att göra, trevligt små prat med kunderna och praktilanterna som varit här under veckan. Men nu är det hemmapizza som står på schemat för mig och syster och kanske Madagaskar maraton!P.S har äntligen ett nytt batteri til mobilen! Så nu är jag inte bunden till en laddare längre! Woho!

Hart of Dixie: Check

Ännu en serie avklarad, och den eviga väntan för nästa säsong har börjat! 
Walking dead, Teen wolf, Glee, Vampire Diaries och Hart of Dixie, serier är något man måste älska helt enkelt.
Håller även på och betar av Grey's anatomy, där jag bara har fyra avsnitt kvar. 
Sen då? Hur fortsätter man med livet efter man har kollat klart? Det är svårt mina vänner! Turen är att det finns så många fler serier som måste kollas på. Men man lider av samma problem varje gång en säsong avslutas och det inte finns fler avsnitt. Depression. Har fortfarande Awkward att kolla på, men där släpps avsnitten nu bara en gång i veckan, så måste ju ha något att spendera tid på mellan avsnitten. Troligen kommer det bli Game of Thrones, nu när jag snart har slutat skolan så kommer tiden bli till att läsa ikapp alla böcker jag har och droga serier! Om ni inte jobbfronten vill visa sig att den står på min sida! (men sån tur har jag nog inte tyvärr...)Någon som följer Hart of Dixie? Vad tyckte ni om slutet?

Det kan inte alltid ligga på 100%

Egentligen så vart det en Power walk som stod på schemat, men systern var för trött och jag har en tendens att inte tycka om att gå själv, så det sket sig. Hjärnan var alltså inställd på en power promenad och inte ett hemma pass, men för att få lite svett och muskelbyggande så blev det lite träning av armar och mage + liten igenom körning av benen med hjälp av gummibandet. 

Men ja, man kan inte alltid ligga på topp, vissa dagar kommer det svacka lite i träningen, bara man får det gjort på ett eller annat sätt! En dålig träning är fortfarande en träning, så länge musklerna får arbeta lite är jag nöjd.
 
Pretty and Fit | via Tumblr

Imorgon funderar jag på att köra ett litet morgonpass efter frukosten, om jag lyckas komma upp tidigt! 
Det är så att det måste bli en produktiv dag, ska försöka göra klart och skicka in sista uppgiften och sen läsa till provet som är snart. Så varför då inte slänga in en träning på morgonen för att få en bra start på dagen? 

Givenchy vs H&M

Alla har vi inte råd med snygga märkes väskor! Men det är inget att gråta över, visst är det en triumf att lyckas samla ihop till en, och vilken känsla det kommer bli då att få hålla den i sin famn. Men tills den dagen kommer kan man faktiskt hitta riktgit bra look-a-likes som fungerar som ett subtitut. 

Här har vi en Givenchy Antigona, stilren och tidslös!
Beroende på vilken storlek, material och mönster kan priset ligga på mellan 16 000 och upp till ca 24 000 kr, så det är ett ganska saftigt pris att betala. 

 
Så leta runt lite för att hitta de billigaste och mest likvärda väskorna, och det blev två stycken från H&M, den i mitten och längst till höger. Den i mitten ser mer eller mindre exakt ut, medans den högra har påbron från väskan, finns nämligen en Givenchy väska med liknande print.

Men vad tycker ni? Lyx eller budget? 

En dag i solen

Solen är äntligen på sin plats för att sprida värme och glädje bland oss! Och tillfällen som dessa får man helt enkelt ta vara på, att sitta inne och försumma en dag med strålande fit väder efter en tid med dystert mulet väder är nästan straffbart. SÅ! Jag och syster tog och vandrade ned på stan för att möta upp Linn och co för att ta en glass och sitta i solen, det resulterade sedan i att vi tog en härlig promenad på stan. Vi gick bland de äldre byggnaderna, upp till kvarnen och in i domkyrkan. Vi pratade om vilka stora möjligheter kvarnen skulle ha som café och vilka möjligheter själva stans skulle ha om man verkligen tänkte till lite! Turen inne i kyrkan var även intressant och mysig, även lagom svalkande! Vi åkte även och hälsade på en kompis till systern och Linn och sen avslutade vi dagen med middag i Länna. En allt för lyckad dag som gärna får upprepas, mysig och trevlig!


Detaljerna inne i kyrkan är så slående! Man kan inte riktigt förstå att de är gjorda för så länge sedan, de har även en kopparrustning med ingraverade detaljer över hela ytorna från år 1612, så vackert tillverkat! Det är stunder som dessa som man blir glad att bo i strängnäs.Vad har ni gjort för att ta vara på vädret?

Det jobbiga är över

Just nu känns det som jag har klivit över jätte hindret när det kommer till träning. Jag har alltid tyckt att det har varit jobbigt att ta tag i det och börja, det är ju så ansträngande och utslitande... Men inte längre, nu känns det faktiskt bra att börja träna, intala sig själv, nu jäklar ska svetten rinna och musklerna bränna! Jag hoppas att det ska hålla i sig, eller rättare sagt jag får intala mig att det ska det och arbeta efter det, för det är den bästa känslan i världen. När man känner att man kan klara av allt och inte en enda kan hindra en, that is a good feeling my friends.

Jag har dock lite problem att hitta övningar där man kan träna midja/höfter, så har ni några förslag får ni jätte gärna slänga iväg en kommentar, det uppskattas!

💪💕


Jag vill vara glad av Christina Stielli

Dagens pass är nu avklarat! 
Det blev att jobba i två timmar för att sedan förbereda och lyssna på en författare, Christina Stielli, som berättade om sin bok "Jag vill vara glad!". Man fick så många tankeställare om hur man ska hantera oro, stress och andra negativa tankar i vardagssynpunkt och hur man ska träna sin hjärna att ha positiva tankar. 

Får ni chansen tycker jag att ni ska lyssna på vad hon har att säga om det här, hon hade en personlig och värmande föreläsning om sin bok, man började tänka om hur man ser på sig själv och sitt humör i vardagen, hur man hanterar situationer som kanske gör en upprörd, arg, irriterad, stressad osv. 

Så det var riktigt kul att få lyssna på!

 

produktiv

Än så länge har man lyckats vara prodyktiv, tackar färdig matlåda för det! Har gjort första variation av projekt del 7 och skickat in den och sen har jag tränat! Blev lite av varje för att få igång kroppen och låta den svettas lite, härligt. Nu ska jag även sätta mig med personlig försäljning och läsa det som ska läsas innan jag dka börja göra mig klar för att gå till praktiken.Att börja jobba på eftermiddagen har sina fördelar, har mer tid till att göra annat under dagen. Negativa är att jag slutar mellan 20 och 21, men jag hsr iaf fått en del gjort så behöver inte känna någon stress när jag kommer hem.

Intervju med en Seriemördare av Kalle Segerbäck

Några nya läsex har kommit in på praktiken och bland dem fanns "Intervju med en seriemöradre" av Kalle Segerbäck, läste på baksidan och tyckte den verkade riktgit interessant. Det handlar då om en journalist som blivit kontaktad av en seriemördare och har blivit tillfrågad av mördaren själv att skriva om honom. Journalisten sitter då ner med mördaren och får höra hela hans historia och tankar om hur han kom in på den här riktlinjen, hans tankar bakom det och varför han gjorde dåden. Journalisten kommer sedan att gå djupare in på det och intervjua drabbade och deras familjer, de få människor som funnits i mördarens liv och poliser som har drivit utredningarna i fallen. Mötena som den här journalisten gör skapar fler frågor om mannen som åmakat så mycket uppståndelse, vem är han egentligen? Och tillslut kommer han själv bli misstänkt för brott och frågorna om vem som styr vad och varför kommer tas upp. 

"Intervju med en seriemördare är en berättelse om hämnd och rättssamhällets oförmåga att skydda medborgarna."

Jag har bara läst tre kapitel men den är än så länge riktigt bra och man fastnade direkt, det är just nu min lunchunderhållning, men ska låna hem den när jag får tid och försöka läsa klart den! Om någon har läst den får ni jätte gära skriva vad ni tyckte om den, var den värd att läsa? Fick man sig några tankeställare? 

två vänner från förr

Två dagar av ren glädje och trevligt sällskap i form av Lina och Frida, det tackar man inte nej till! I torsdags blev man dragen till Stockholm av Frida för att möta upp Lina, det blev shopping för deras del och att dregla för min del. Vi fick en gratis sallad av nrj på Panini och mängder av delicatobollar, vilken lycka säger jag bara! Vi åt sedan på kungshallen, blev asiatiskt, kycklingspett för min del, så galet gott, och så norpade jag åt mig två sushirullar av Frida, mums! Efter åkte vi hem till Linas mamma i stan och kollade på Eurovision, jag säger bara en sak, Polen. (WTF!?)

Dag numbre dos besrod först av en sämre dag på praktiken, arbetade mycket själv så då gjorde det lite lättare, annars tror jag att jag skulle brutit ihop och sprungit hem. Eftdr blev det att fräscha upp sig lite och åka vidare till Linas mamma igen, där väntade grillad fläskfile och massa gottigt till! Glass och lets dance blev efterrätten, rullade sedan hem för man va så mätt och blev direkt till sängs!

Om

Min profilbild

Clara

RSS 2.0