Medie- och kommunikationsvetenskap

Jag tvekar och kvalar hela tiden om man verkligen ska plugga eller inte, jag skulle vela jobba ett år innan jag ens funderar på att börja plugga igen, men jag får ju inga jobb, så den planeringen går liksom åt skogen! Men jag läste igenom VR:s nyaste och de hade skrivit en sida om olika valmöjligheter om man har vissa intressen eller liknande, då såg jag Örebros universitet: Medie- och kommunikationsvetenskap.

"Medie- och kommunikationsvetenskap (MKV) är ett huvudområde med olika kurser inom digitalmediedesign, film, medier och kommunikation, planerad kommunikation och PR. Gemensamt för flera av inriktningarna är kunskapen om mediernas historia, den medierade kommunikationens villkor och former samt dess konsekvenser för individer, organisationer och samhälle. Du får analysera medier (journalistiska texter, film, multimedier, hemsidor, reklamkampanjer) ur historiska, estetiska och kommunikationsteoretiska perspektiv. Här ställs frågor som: Hur värderar vi olika mediers uttryck och form? Hur påverkas vi av ord och bilder? Hur förändrar ny teknik mediernas form och innehåll? Hur uppstår kommunikationsproblem, hur har de förändrats över tid och hur kan man hantera dem? Medie- och kommunikationsvetenskap ger en bred bildning inom medieområdet, och möjligheter finns till fördjupning i flera specialområden som digitala medier, journalistik, film och PR."
 
Och då började jag fundera om man faktiskt ska börja plugga igen. Eftersom inget vill gå i min väg så får jag börja kolla in möjligheterna i de andra alternativen. Jag har svårt att hitta något jag vill göra och hålla mig vid det, men jag gick media innan jag började på Ökna, men skolan sög och lärarna och var inte speciellt förtjust i klassen och alla människor där i övrigt. Men media är något jag alltid har haft ett brinnande intresse för, men är det något jag är villig att slita som ett djur för i en arbetsmarknad man nästan inte har någon chans att få jobb i? 
Ju mer jag tänker på det, ju mer lockande blir det dock. Får tänka på saken helt enkelt och försöka få fram lite mer information!

Någon av er som har pluggat eller är i gång med att plugga medie- och kommunikationsvetenskap? isf vad tycker ni? För övrigt saknar jag mitt långa hår som en toka, om jag börjar babbla om att klippa det kort igen, hindra mig!

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Tack så mycket :D

2014-07-22 @ 21:40:57
URL: http://knasflickan.blogg.se
Postat av: Anonym

DU SKA HA KORT!!!!!!!!!!

2014-07-22 @ 22:02:37
Postat av: Amanda [SPONTAN]

Pluggade medie- och kommunikationsvetenskap på en gymnasienivå och jag tyckte i alla fall att det var riktigt roligt och spännande :)

Svar: Ja jag pluggade media ett år, men hade oturen med skola och lärare tyvärr, men ska fortsätta fördjupa mig lite och se vad man kan lista ut! :D
Clara

2014-07-23 @ 10:51:26
URL: http://spontan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0