söt valp och sol

Sommarens härliga värme! Samtidigt som det är underbart att det är varmt så kan man inte undvika att slänga in ett klagomål här och var när temperaturen visar runt 30 grader i skuggan. Man vill både ta skydd från solens skadande strålar och ligga utsträckt och suga åt sig varenda liten cm av solen kyssar!

Igår så blev det faktiskt att träffa Lina och David för att mumsa på en glass innan vi åkte vidare hem till Tette, där väntade bus och mys med hennes valp och sen middag, där även Frida joina oss. För mig finns det nästan inget bättre än hundar, fick jag välja mellan hund och katt skulle det bli hund alla gånger!

Idag blev det att träffa människorna igen, låg på strandbadet som finns här i stan och sen blev det pizza och glass, men det är nästan omöjligt att äta nu när det är så varmt, så jag och Elena bestämde oss för att införskaffa lite meloner till middag istället för att göra tacos som vi ändå inte kommer kunna äta.
Beyoncé_Style steal pt. 2


Beyonce Knowles-Carter, alltid licka vacker och fin, vad hon än bär. Så jag bestämde mig för att göra en typ av style steal av den här outfiten. Jag kunde inte hitta en klänning med samma mönster eller färgskala, men det finns många liknande klänningar med samma stuk och utförande! Samma gäller hatten, svart lite större fedora hatt, filt eller flätad, vad man nu föredrar bäst.


Eftersom jag inte kunde hitta någon bild där man fick se skorna så tog jag mig frihet att välja ut några som skulle fungera väldigt bra till, olika stilar som ger olika helhetsintryck!Utöver dessa godingar tror jag även att ett par låga(även höga) vita converse skulle passa bra till.

Jag tycker inte att några smycken skulle behövas eftersom klänningarna i sig är väldigt pråliga och uttrycksfulla, men behövs det en väska är det bara att ta någon som du tycker passar till den stil du valt och det utförandet du vill åstakomma!

Fenomenet Plankets

(bild http://instyle.co.uk)

 (http://refinery29.com)

Plankets, korsningen mellan poncho och filt, har synts på catwalken, i samband med det uppkommande höstmodet, hos bland annat Calla, Tommy Hilfinger, Burberry, Comme des Garcon, Kenzo och många fler.

Jag ser fram emot hösten och en anledning att få bära en planket, mysigt och snyggt!  

hello summer

Värmen steker på och lägenheten känns som en bastu, ska precis ta och utföra min dagliga yoga och det har utvecklats till bikram yoga eller hot yoga, extremt! Vi svenskar kan verkligen aldrig bli nöjda med vädret, när vintern kommer är det för kallt och när sommaren anländer är det för varmt, männiakoslaget som är svårast att få nöjda? Vart man än kollar är det någon som klagar över värmen! Hade jag haft tillgång till en pool eller skinande turkost hav/sjö skulle jag banne mig inte klaga! Och nu är det inte långt kvar till Spanien också! Så ska försöka förbereda ett inlägg till nästa vecka om föremål/kläder som jag skulle vela ha med mig på resan. Nu ska jag även få ihop en style steal tills imorgon eller lördag.


Medie- och kommunikationsvetenskap

Jag tvekar och kvalar hela tiden om man verkligen ska plugga eller inte, jag skulle vela jobba ett år innan jag ens funderar på att börja plugga igen, men jag får ju inga jobb, så den planeringen går liksom åt skogen! Men jag läste igenom VR:s nyaste och de hade skrivit en sida om olika valmöjligheter om man har vissa intressen eller liknande, då såg jag Örebros universitet: Medie- och kommunikationsvetenskap.

"Medie- och kommunikationsvetenskap (MKV) är ett huvudområde med olika kurser inom digitalmediedesign, film, medier och kommunikation, planerad kommunikation och PR. Gemensamt för flera av inriktningarna är kunskapen om mediernas historia, den medierade kommunikationens villkor och former samt dess konsekvenser för individer, organisationer och samhälle. Du får analysera medier (journalistiska texter, film, multimedier, hemsidor, reklamkampanjer) ur historiska, estetiska och kommunikationsteoretiska perspektiv. Här ställs frågor som: Hur värderar vi olika mediers uttryck och form? Hur påverkas vi av ord och bilder? Hur förändrar ny teknik mediernas form och innehåll? Hur uppstår kommunikationsproblem, hur har de förändrats över tid och hur kan man hantera dem? Medie- och kommunikationsvetenskap ger en bred bildning inom medieområdet, och möjligheter finns till fördjupning i flera specialområden som digitala medier, journalistik, film och PR."
 
Och då började jag fundera om man faktiskt ska börja plugga igen. Eftersom inget vill gå i min väg så får jag börja kolla in möjligheterna i de andra alternativen. Jag har svårt att hitta något jag vill göra och hålla mig vid det, men jag gick media innan jag började på Ökna, men skolan sög och lärarna och var inte speciellt förtjust i klassen och alla människor där i övrigt. Men media är något jag alltid har haft ett brinnande intresse för, men är det något jag är villig att slita som ett djur för i en arbetsmarknad man nästan inte har någon chans att få jobb i? 
Ju mer jag tänker på det, ju mer lockande blir det dock. Får tänka på saken helt enkelt och försöka få fram lite mer information!

Någon av er som har pluggat eller är i gång med att plugga medie- och kommunikationsvetenskap? isf vad tycker ni? För övrigt saknar jag mitt långa hår som en toka, om jag börjar babbla om att klippa det kort igen, hindra mig!

Musik insperation

Den här veckan ser inte min top tre ut på något annorlunda sätt fötuom att jag är tillbaka till 5 Seconds of summer, så ist tänkte jag att jag ska dela med mig av några låtar + album som fungerar som skriv inspiration när jag skriver på boken. Jag letar ständigt efter musik och låtar som ska sätta en ton för hur det kommer att se ut och kännas och just nu är det dessa som får hjälpa mig att hitta den röda tråden och försöka hjälpa mig att lösa ett och annat.

 

 

what should I do this day?

Gårdagen resulterade i middag ute i Lännabruk, revbensspjäll, potatissallad, melonsallad och trevligt sällskap! Stunder som uppskattas. Idag är jag dock inte så säker på vad som ska göras, ska leta lite jobb som vanligt, köra en omgång med dammsugaren och sen ska jag försöka spela lite skyrim också då det var ett litet tag sen nu.Min frukost, havregrynsgröt, äggmacka och en kopp grönt te, bra start!

It's all about the 50's

Vad tänker ni på när ni hör 50-talet?
Jag ser Diners, milkshakes, bugg, swing, jive. Rocka Billy som ekar i en vintage radio. En scarf knuten i håret eller en roset runt en hög hästsvans. Röda läppar, kraftigt vingad eye-liner. Hög midjade plagg och sen får vi ju inte glömma Greece. Jag vet själv inte om jag kan bära upp den här stilen, men jag tycker den är extremt härlig och sprallig! Många gånger även söt och elegant, eller varför inte åt det tuffare hållet med en känsla av den så kallade genrern rocka billy? 

Här har jag satt ihop fyra olika outfits, som jag tycker skulle passa in om man vill föra in en mildare ton av 50-talet i sin vardagliga garderob!

Vad tycker ni? Är det något ni skulle kunna tänka er att bära?
 

Brands and Watches


Här har vi tre märkesklockor! Det är inte det billigaste alla gånger, men man kan ju inte förneka att det finns riktiga godbitar som man gärna skulle vela införskaffa sig. Sen kan man ju inte förneka att det finns en drös med snygga villigare klockor också för den delen. 

Men ja, här är i alla fall tre klockor från Oliva Burton, French Connection och Michael Kors som jag skulle vela ha i mina ägor. Olivia Burtons är ju inte allt för dyr, och jag tror inte att någon av hennes klockor går över 1000 kr om jag minns rätt. Sen har vi French Connection och Michael Kors som drar iväg i priset en del, men snygga är de! 

Wanties_High HeelsSex par av high heels, som kommer från Nelly, och som jag inte skulle tacka nej till att få ha i mina ägor. 

Vilket par tycker ni bäst om? 

Karlie Kloss_Style steal pt. 1


Karlie Kloss är en av mina absoluta favoriter bland Victoria's secret modellerna, och här bär hon en super snygg, helvit outfit som man inte kan göra annat än att älska. Så jag gav mig ann att försöka hitta liknande plagg och accessoarer som hon bar här, det va inte jätte lätt att hitta en top som liknande, men blev det närmaste jag kunde komma!  

Vad tycker ni? Är det något ni skulle kunna tänka er att bära? Och till vilket tillfälle? 

find the inspiration

En sak är säker, att gå upp tidigt på morgonen är inte min grej. Känns som man går runt bakfull hela dagen och man knappt kan röra sig, kam ju va något i att jag gick och la mig runt ett där också. Va alltså uppe 5:30 för att min mor skulle köra tillbaka mig till stan, plågsamt. Lyckades inte somna om för den delen så har fått vara vaken och legat utslagen, härlig känsla att knappt kunna röra på sig!

Men jag har dedikerat min tid till att söka inspiration till olika delar av livet, läat senaste VR och SOLO, kollat runt på nätet, försöker hålla mig motiverad till att skriva boken och lösa handlingen. Nya blogginlägg som ska komma upp, motivation till träning och hälsa, you name it. Och som sällskap har jag red jumpsuit apparatus(som jag förövrigt har namngett fel hela livet! sagt apparelle ist för apparatus...) som är grymt bra!

Så nu ska jag försöka skriva lite, skicka ett cv och kanske lägga mig och läsa en stund innan det är dags för att göra middag.


TryÄr bara tvungen att dela med mig av Colbie Caillats nya musikvideo, den har spridit sig som löp eld, bland annat för budskapet som hon förmedlar. Blev förälskad i låten direkt jag hörde den <3

Veckans top 3 

yoga och fotbad

Denna dag ska spenderas med att försöka färdigställa 50's inspirerade outfits och vara lite allmämt produktiv, söka jobb och lite annat.Men bara för att man är produktiv behöver inte betyda att man inte kan vara lite avslappnad och kombinera lite egentid! Sitter med fötterna i ett fotbad och har precis avslutat yogan och ätit en lätt lunch! Lite senare ska jag förmå mig att sätta mig på motionscykeln och trampa, inte lika påverkad av allergin idag och då är det bäst att passa på medans man kan.


Om

Min profilbild

Clara

RSS 2.0