En timme längre

Hoppas ingen har glömt att ställa tillbaka klockan, nu är vi tillbaka i vintertiden! Vi ska ta vara på de få ljusa stunderna som dagen har att erbjuda, men sen att man kanske inte har så mycket att göra under dessa ljusa stunder kanske inte behöver nämnas. Dagarna bara går och snart måste något hända, börjar bli tokig här! Pendlar mellan att bo hos syster och Mor, mer spännande än så är inte mitt liv just nu. Ska åka och städa ur lägenheten på Torsdag, i morgon ska jag till AF och ändra lite info och se om man kan boka in ett möte för ungdomsstädet, på Onsdag kommer Frida hem så vi har planerat en tjejkväll på Fredag, som måste bli av annars blir jag tokig! Och sen på Lördag blir det Halloween mys med syster och ev Linn. Man har lite att se fram emot iaf, eller ja, två saker om det ska vara korrekt, längtar inte direkt till AF och att städa ur min fina lägenhet... 

Snabb tur till Nyköping

Idag tog jag och mamma en tripp till Nyköping föra att börja packa ner saker och flytta. Alla kläder och prylar kom med, lite saker får hämtas nästa vecka för allt fick inte plats i bilen, men skrämmande tanke att nästan hela mitt liv fick plats i en volvo 945 combi, amazing! Så nu håller jag på att packa upp och försöker komma på hur alla mina kläder ska få plats i garderoben, har mindre utrymme och mer kläder än när jag åkte.


Snabba puckar!

Ja de va ju inget roligt samtal man fick av far sin, nu har de ringt och sagt att vi ska flytta ut nästa vecka. Från att ha till December på sig till att helt plötsligt måste flytta ut på en vecka. Ja det här var inte roligt. Kommer alltså inte hinna gå ut en sista gång i Nyköping medans jag har lägenheten kvar... 

Levande och händelselös

Nej jag är inte död, jag vandrar fortfarande bland de levande men med ett händelselöst liv. Pendlar mellan att bo hos mamma och syster, har satt mig och börjat läsa Harry Potter böckerna, har läst klart två av dem på tre dagar och är inne på Fången från Azkaban nu, slits mellan att sätta mig och läsa eller göra något annat bara för att jag vet att jag inte kommer kunna slita mig förns på kvällen för att jag älskar dem så mycket! Yes det här är första gången jag läser böckerna, men jag ångrar inte att det har tagit mig så länge, har ju fått läsa en hel del andra bra böcker längst vägen hit! Annars har man varit ute i skogen och plockat svampt med mamma, syster och en kompis till mamma. Fick i hop en del fast snön hade varit framme, ja det har snöat i Sörmland och det gjorde mig så äckligt glad! Underbart! Under veckan som gått har jag även fått äta världens goda revbensspjäll hemma hos Linns föräldrar och igår så fick jag och Elena behösk av samma typer som tittade förbi sist jag blev våldgästad i Nyköping. Jag har även börjat röja hemma hos mamma, så det börjar se lite bättre ut, men är lång väg kvar! Sen har man börjat mjukstarta träningen igen, cyklar 30 min på motionscyekln mamma har när jag är hemma hos henne. Kan längre inte gå 4km med hunden för äldern börjar nu sätta sina spår ganska rejalt, han orkar inte gå mer än 2 km och även då tittar han på en och undrar om man skojar med honom. Min lägenhet u Nyköping är iaf uppsagd och ska vara utflyttad till den 31 December men vi kommer försöka vara ute lite tidigare, så måste hinna gå ut en gång till där innan man är borta. Kommer att ansöka om en yrkesutbildning på komvux, distans, som butikssäljare också har jag bestämt. Måste försöka göra något som kan gynna mitt arbetssökande, då det typ finns nada att hitta. 

Ja men mer har jag väl inte att berätta än! Kommer inte bli så mycket regelbundet skrivande omdagarna, så kommer bli några uppehåll så här tills man har lite mer att skriva om antagligen! Blir väl lätt så här när man bara går hemma och inte gör så mycket vettigt om dagarna som är värt att berätta! 

 
Det är väl mer eller mindre så här mina dagar ser ut när jag är hos systern! 

strängnäsmarknad

Vilken Lördag! Började med att vi vandrade runt på marknaden med inställningen att vi skulle handla massa ätbart. Det gick inte som planerat utan vi vandra helt enkelt bara runt bland folkmassan. Sen träffade vi Lina, David och Alle bland havet av folk så då blev de att prata med dem och planera lite inför kvällen. Runt tre drog vi vidare till Eskilstuna, Tuna Park, och införskaffade lite kläder till kvällens festligheter! Blev sen direkt hem och göra sig klar. Där bjöds det på massa prat, hög musik, skratt och ofc vin! Sen helt oplanerat mötte vi av en slump Linn och systern och deras grupp för att vandra mot tivolit innan vi drog till tokmunken för att dansa benen av oss! Här skilldes dock jag och Lina åt, men de kommer fler tillfällen! Inne på krogen mötte vi en kompis från ökna som kommer från Åker som vi började prata med, så när det stängde gick vi till ugglans grill och fortsatte vårat prat där. En riktig kul kväll va det och idag mår man som man förtjänar... våran bror blev våran räddare i nöden, köpte cola och pizza till våra hungrande kroppar! Han är guld värd ska ni veta!Jag har en grupp otroliga människor runt mig och ni är fan bäst!

Rond 3

Det här är något som skulle behöva göras varje/varannan dag! 
Blev en tripp till hästen idag med mamma, vi var framme vid ungefär halv fyra och satt på hästryggen vid fyra efter fix och trix med pollen. Började att skritta igenom honom, stanna svänga och känna igenom honom. Efter det började jag trava runt i olika tackter, ökad/sänkt, och gjorde ungefär samma sak som vid skritten. Höll öven på att träna backning och vändning genom att han ska lägga tyngden på baken och flytta framdelen så det ger snabba vändningar (viktigt inom cuttingen). Så det kämpade jag med idag, trav, skritt, halter, backa och liknande. Körde ingen galopp idag, utan det får kanske bli nästan gång men jag är väldigt nöjd iaf! Körde på i ungefär en och en halvtimme och det sluta med att mina knän och ljumskar verkte så sjukt mycket så jag kunde inte fortsätta någe mer. När jag rider så här länge så märker man verkligen vilka kroppsdelar som är otränade utan dess like! Där av skulle det behöva göras regelbundet + det här är ett tecken på att jag måste utnyttja träningscykeln hemma hos mamma för att träna upp mina knän, sen hur man ska träna ljumskarna kan ju kanske någon ge någe tips på? 

 

dags för reflex

Nu börjar man klart och tydligt märka åldern på lilla hunden, börjar bli svårare att ta ut han på promenader, vägrar gå ut och när han är ute går han en bit efter och stannar för att verkligen visa att han vill gå tillbaka. Nu kommer vi alltså börja gå kortare promenader ist för att ta 4km rundan. Jag kommer alltså utnyttja skogen på baksidan mer när jag går ut med gubben, tror han kan gilla det mer än att gå inne i byn, visserligen gillar han att gå med nosen i backen för att läsa dagens nyheter, men har aldrig riktigt tyckt om att gå runt i byn. Finns små skogsrundor runt skolan också som jag tänker utnyttja, blir svårt att hitta små rundor nu framöver som hunden acceptera.

skrället

Sitter hemma hos min mor och funderar på att kolla på en film och mysa ner mig i soffan. Planen är att rensa/röja/fixa/städa här bara för att det behövs, har haft suget ända sen jag kom till Strängnäs så man kan väl konstantera att man är lite udda! Men direkt när man kom hit så gick jag direkt ut med lill hunden aka skrället, mor följde även med, han blev så glad och man kunde se hur mycket han njöt av promenaden! Man blev alldeles varm i kroppen, tog oss 50 min och blir troligen en tur imorgon också.Tyvärr klarar inte hunden av att springa och det är synd för det skulle vara en stark motivation till att få mig att ta mig en tur, blir mycket roligare med en vovve!

Nu blev det kalas!

Denna ljuva dag bjöd på kalas, 8 års kalas för att vara mer exakt, ute i länna bruk bland mina gammla kvarter. Att åka den vägen får en att bli lagom nostalgisk och sakna gården och att bo på landet. Men det bjöds på tacos och tårta hemma hos familjen Nilsson! Mätt i magen och ett leende på läpparna, trevligt var det minst sagt. Det är ju inte varje dag man får gå på kalas nu mera så det var trevligt att va lite social med gammla och nya människor, och inte bara sitta och stirra in i väggen tillsammans med sin kära syster. 

Jag kallar honom Skrutt

Så i Torsdags så följde jag med mamma ut till Kråkan planen var att hon skulle värma upp honom, rida på maskin (cuttingmaskinen = en flagga på räls/linor) för Lars och sen skulle jag rida. Jag satt ivrigt och kolla på och sög åt mig allt jag kunde. Få se hur Skrutten rör sig och reagerar, hans reflexer, se hans lata sida som man måste säga till för att han ska skärpa till sig. Älskar verkligen den kusen. Tiden rann iväg och tillslut blev klockan halv 22. Jag kände att hästen hade fått arbeta ganska bra och gjort sitt för dagen så jag tyckte att han hade gjort tillräckligt så duktig som han var. Han hade fått ett ordentligt pass! Så vi får köra på omgång 3 ist nästa gång!


Omgång 2

Det var fem veckor sen jag satt på hästryggen och tog den första galoppen sen min olycka inträffade, idag ska jag ge mig på rond 2! Mamma ska rida för killen som tränar/tävlar/motionerar Kråkan och då jag inte har någon lust att utsätta mig för irritationen som Malmköpingsbusstation kommer orsaka mig tänkte jag följa med till hästen istället. Kommer komma till Strängnäs sent, så får se om jag åker till syster på Fredag eller Lördag, fick ett sug att röja hemma hos mamma lite. Men jag ska iaf ge mig på ett försök att galoppera idag igen för att släppa mina spänningar i kroppen som jag har, jag har aldrig riktigt lyckats komma iväg på såhär korta uppehåll, så jag tycker att det är bra att passa på när jag får erbjudandet! Sen eftersom mitt sista möte är avklarat nu så vet jag inte riktigt när jag åker tillbaka till Nyköping, så jag tänkte packa en kartong eller två med saker som kan tas med till Mamma, man får ta vara på bilturen när det ändå ska åkas. Så idag har jag lite att göra innan mamma kommer, måste diska och dammsuga också!Nu när det börjar bli kallare på både kvällarna och dagarna så borde hästen ha fått lite mer fluff på kroppen, så det blir spännande att se! 

Solen skiner och sista mötet avklarat

Solen skiner och sista mötet på arbetsförmedlingen är avklarat, det är helt och hållet underbart!
 


Körde på en svart/blommig klänning från H&M som har hängt i garderoben utan att ha använts, en kofta från ginatricot, halsband från Ur&Penn och leggings okänt. Körde även på röda läppar idag för att få lite mer höstkänsla över det hela! Skorna blev mina MC boots som jag bar flitigt förra hösten som kommer från Skopunkten.
 

Dåliga dagar kommer och går

Idag var en sån dag som man känner att man aldrig borde ha klivit ur sängen. Man känner det redan när man vaknar, längst in i magen. Bussen till malmköping gick fin fint fram tills dess att man kom fram. Med dålig information så fick man reda på väl på plats att station var under ombygge. Vart man skulle komma ombord på Nyköpingsbussen va då oklart även för min busschafför. Lanstrafiken har bra koll på saker och ting tycker jag, när de inte ens underrättar sina busschafförer. Så man sprang runt i Malmköping i sisådär 20 min för att försöka komma underfund med vart man skulle ställa sig. Kollade på hemsidan men stog inte så mycket där heller. Men man hittade en busshållsplats i sista sekund där man ställde sig för att sedan se bussen rulla in. Hade ärligt större lust att ta Strängnäs bussen tillbaka och åka hem igen. Var så irriterad att jag bara vill bryta ihop och gråta. Väl på bussen så märkte jag även att mina hörlurar till mobilen slutat fungera. fml. En timme buss utan min musik... som jag behöver otroligt mycket vid stunder som dessa för att kunna lugna ner mig. fml. Så när jag kommer till Nyköping bestämmer jag mig för att dra till affären för att synda. Köper en sallad, en paj(som jag ska äta till lunch imorgon), chips, glass, en munk(som inte blev rätt den heller.), en risifrutti och choklad. Men innan jag går till affären med Vilja så blir jag straffad ännu en gång. Min favoritväska går sönder utan förvarning, drar den över huvudet och så lossnar ena remmen helt och hållet från sömmen (bara att slänga)... fml. Under den här stunden ville jag bara krypa ner i sängen, gömma mig under täcket och inte se dagsljuset igen. 

Det enda positiva med den här dagen var att jag fick mina betyg, äntligen! 
Annars kunde den lika bra ha stannat som oexisterande. 

When September ends October begins

 October <3

Om

Min profilbild

Clara

RSS 2.0