Melodifestivalen 2014

Någon mer som har sett startfältet för Melodifestivalen 2014? 
Jag tror att det kan bli det starkaste året någonsin, många från förra året kommer tillbaka, och det är nästan lika många nya som "veteraner" som kommer att delta. Vi har bland annat Helena Paparizou, Yohio,Oscar Zia, Anton Edwald, Alcazar, Martin Stenmark, JEM, State of drama, Panetoz, Sanna Nilsson och många fler! Tror att det kan bli någorlunda intressant att följa det här året! 
Hunger games: Catching Fire

I ett år har jag längtat efter den spännande fortsättningen på Hunger games, jag valde att läsa böckerna under den här tiden också som ökade min kärlek för trilogin. Igår fick jag äntligen se Catching fire och jag blev inte besviken. Ännu en gång lyckas de spegla boken väldigt bra, vissa små saker skulle man velat se här och var för att öka stämningen, men man kan ju inte få allt när en film är baserad på en bok. Jag kunde inte vara mer nöjd än vad jag är. Nu måste jag läsa böckerna igen, nerverna nästan kittlar på mig! 

Jag måste dock ge ett stor minus till Herons personal/bio, när ca 500 personer sitter inne i en biosalong och ska sitta där i nästan 3h, starta flektarna/AC:n eller vad det nu är de har direkt! Det tog nog ca 30min innan man började känna av värmen och luftbristen. Vi satt även högst upp så det blev värre för oss, huvudet börjades känna tungt och börja göra ont och man blev snabbt trött. Det var inte förns den sista halvtimmen som de starta flektarna och man kunde andas lite, så när filmen var slut ville man bara ut så fort som möjligt och det blev en stor lättnad/befrielse när man kände luften strömma in i lungorna! Så Heronpersonalen bör tänka till lite!Andra anledningen till varför jag nu mera inte gillar att kolla på bio i Heron, en hel del människor försökte skapa någon våg genom att klappa händerna, vissla, vara allmänt jobbiga och till sist göra det underbara tecknet som Petta och Katniss gör på bilden... hardcore fans som inte fattar att det är film?

Bortsett från det negativa så rekomenderar jag att man tar och kollar på filmen, kärlek helt enkelt! Men det är nog inte alla som kan tänkas gilla trilogin, den är ganska mörk/deperimerande och ångestframkallande nästan. Det händer inte mycket positivt under berättelsens gång. Jag kan dock se förbi det och älskar verkligen berättelsen!

Evighetsgöra - spellistor

Man kan väl milt säga att när man ska komponera den perfekta spellistan på spotify är det tidskrävande, tidskrävande men ack så underbart! Jag tar mig alltid an dessa uppdrag när jag har tråkigt eller vill skapa en viss stämning. Just nu sitter jag med en spellista inför vintern som jag hoppas ska anlända snart. Jag vet inte riktigt vilken stämning jag vill uppnå, samtidigt som jag vill ha en mysig stämning så vill jag ha något upplyftande inför de mörka tiderna. Det jobbiga med att komponera en spellista när man inte har premium är att tiden tar slut ganska fort, innan man hinner klart med mästerverket! Kan enkelt förklara det som att jag försöker skapa en bild framför mig i olika senarion under vinter, sitter på bussen och snön faller utanför, tar en promenad i vintersolen, snön faller och man sitter med en kopp varm choklad och kollar på en mysig julfilm. Ett uppdrag som saknar vett men som kompenserar bristen på vett med kärkek för musiken.


Har en föraning att jag kommer sitta väldigt länge med den här listan för att försöka skapa perfektion, för jag älskar verkligen att sitta och pussla med spellistor. Lägga till, ta bort, flytta en hit och en dit. Jag finner det lugnande och att lyssna på musik i flera timmar och leta efter guldklimpar ser inte jag som något negativ direkt.

Så eftersom jag letar efter great music så är det bara att komma med förslag till min "winter wand(er) land" spelista, behöver lite tips för att hitta lite nytt och även gammalt!

Property lader och kärlek för inredning

Jag har verkligen blivit helt slukad av inredning/renovering/osv, tycker det är helt underbart allt ihop! Ta sig an ett renoveringsprojekt, en sliten villa och bara resturera/renover och inreda, en gammal herrgård som håller på att förfalla. Vilken känsla att få arbeta tills knogarna blöder, slitet, frustrationen och att få se slutresultatet. Ta insperation från de olika tids erorna och stilar som finns utspridda över världen. Få hitta ett orginalgolv i ek som har gömts av tidigare ägare under en heltäckningsmatta, guld värt! Välja kakel till badrummen och skåpsluckor till köket. Jag har alltid tyckt att det är kul med inredning, men på senare tiden har intresset ökat och en anledning till det kan vara för att jag har upptäkt programmet: Property ladder: mardrömsprojektet. Programmet handlar om att fastighetsexperten Sarah Beeny och hennes man har köpt en förfallen herrgård, Rise Hall, i Yorkshire som de har tagit sig an att resturera och få i gott skick igen. Samtidigt som de vill ha det som ett hem måste de försöka komma på hur herrgården ska lyckas dra in pengar, för face it, en herrgård är inte billigt att hålla i gång. De kommer i tvist med kommunen och gör allt för att komma på lösningar över hur de ska fungera för dem att ha kvar "huset". Jag blir helt klart inspirerad och tycker det är jätte intressant att kolla på. 

Jag älskar att gå runt på IKEA, kolla ingenom kataloger och klicka runt på internet för att kolla på allt från ljusstakar till 1800-tals herrgårdar. Jag kan ligga på kvällarna och tänka igenom och planera hur olika rum kan se ut och utföras,hur man på bästa sätt kan rusta upp fallfärdiga gammla herrgårdar och få dem till sin forna glans (samtidigt som man morderniserar dem). Jag kan helt enkelt inte få nog av det, skulle vela resa runt för att kolla på både nya och gammla hus/villor/herrgårdar/slott bara för att jag tycker det är intressant!Tycker ni renovering/resturering/inredning är intressant och har det bland era intressen så kan jag rekommendera Property lader: mardrömsprojektet.

Ross Kemp - On Gangs

Idag så har jag setat och kollat på en serie/dokumentär av Ross Kemp. En Brittisk journalist/reporter som under den här serien åker runt i världen och tar reda på hur de värsta gängen fungerar och varför de tror som de gör osv. 
Det här är en så bra serie som jag verkligen rekomenderar alla att kolla på, den är intressant och upplyser verkligen om hur det ser ut i världens undre värld. Det är allt från häxjakter i Kenya, fotbollshuliganer i Polen, Nynazister i Ryssland och gäng/maffia i El Salvador. Man blir så berörd på så många olika sätt och ögonen öppnas verkligen på en. Man har sett och hört hur illa det kan se ut i världen men Ross Kemp har gjort något som inte många skulle våga sig på. Genom att ta kontakt med medlemmar ur olika gäng/grupper till och med terrorister får man höra en ny sida av allt, nödvändigtvis inte bättre, och blodet nästan isar när man börjar innse i vilken fara han egentligen sitter i varje gång han tar kontakten med alla dessa människor. Man får se filmer och material från så mycket förtryckningar och en del mord som sker inom det här och hur länge deras tro/hat/rivalitet faktiskt har grott, allt från flera hundra år till några generationer. Det är svårt att förstå allt det här om man inte ser för sig själv.

Ross Kemp borde få fler bemärkelser än vad han har fått. Han gör ett otroligt jobb genom att ta reda på faktan som kommer fram i serien. Genom att alltid skaffa fler synvinklar än bara hans egna, utan vill få en synvinkel av de drabbade och även de som orsakar skadan. Så om ni inte har sett den här serien rekomenderar jag starkt att kolla på den!

Försök till effektivitet

Idag ska jag försöka ta mig tillbaka till att vara effektiv. Kommer väl få kämpa lite med det idag helt enkelt! 
Måste fortsätta med att städa och rensa hemma hos mamma, kan inte sluta nu! Har en del tvätt som måste tvättas, börjar få brist på strumpor (och en hel del har försvunnit också....). Idag måste jag även stätta mig med att finslipa mitt CV och personliga brev, har en obligatorisk rekryteringsträff jag måste gå på imorgon på AF. 
Så vi får väl se hur det kommer gå idag! 

Våran relation kommer inte hålla.

Frida och jag har hållit ihop i många år nu, och man börjar känna av spänninganrna. Inge bra. Våran relation börjar glida isär fast vi försöker hålla ihop den, men jag vet inte hur länge till vi kommer orka! 
Kommunikationen börjar brista mellan oss. Jag säger att jag är på ett ställe men hon lyssnar inte på mig och åker någon annan stans! HUR ska det här sluta om det fortsätter i den här takten!? 

Vi har ju haft det så bra de gångna åren, men har det hänt något på vägen som har fått oss att spricka? Att vi förstör våran relation med flit men omedvetet? Svårt att säga. Men det ser inte ut som framtiden har en fortsättning för oss. 


Skämt o sido! Haha, Jag skulle ha följt med Frida till frissan för att fixa till hennes ombre men vi sprack i kommunikationen, som vanligt! och hon lyckades åka ifrån mig... Jag är nämligen hos mamma och skickade ett meddelande och sa att hon skulle lämna av skorna här för att jag inte har något att ha på mig innan vi skulle åka. Här lyckades tjejen missförstå, och åkte vidare till systern ist! Skorna tog hon säkert inte med sig heller! Haha så... så kan det gå när man inte riktigt förstår vad man säger till varandra!

portugisiska hingstar

Blev en liten tripp till sparraholm där de hade uppvisning och en liten marknad. Blev en trevlig dagsaktivitet!

Vackra hästar de där!

ansökt och redo

Yes, så jag har ju berättat om att jag tänkt söka till komvux för att plugga yrkeslinje, nu är det ansök och klart. Distanskurs för butikssäljare är gjort, tre dagars praktin i 20 veckor, samt fyra kurser. 400 poäng. Så den 8 Januari sätter vi igång! Vi får se hur det här går, hoppas det leder någon stans iaf! Så man kan undra hur trött jag är på att bara gå hemma när JAG väljer frivilligt att börja plugga igen!? Men man måste väl försöka göra något nu som kan förbättra ena chanser i livet! När en sak inte går får man prova en annan!
Det är ju tur att jag inte har bättre och coolare saker att göra... det borde helt enkelt inte bli så svårt att plugga när man inte har något som kan distrahera en, mem vi får väl se med den saken!

Why i Love Glee?

Det spelar ingen roll vad för musik dessa människor gör, vilka människor som är med eller vilka som försvinner, för allt med den här serien är bra, grymt bra och bara galet bra. Varje avsnitt jag kollar på får mig att bli förälskad om och om igen, fortfarande efter alla säsonger som har passerat kommer jag alltid bli ny förälskad i varje avsnitt som kommer.Trogen följare ända från början <3

filmmys

Det var inte bara hunden som blev slutkörd idag, tant Clara blev också helt slut! Inte van att arbeta med en hund på det här sättet. Så nu efter att ha ätit gott så blir det att kolla på en film och äta chokladbollar! Kan det bli ett bättre slut på dagen?


tant Clara

Idag så är det passning av lilla Rambo mellan 9-13 hemma hos min mor för omväxlingens skull. Vi blev tvumgna att reintrodusera honom och Miloo, Rambo va osäker/aggressiv i början, vi tog ut båda på en kort promenad och tog även undan Rambos saker så han inte har något att vakta. Han markerade Miloo en gång men det korrigerade vi och sen va de ganska lung. Mamma tog med sig Miloo på sina ärenden som hon ska göra idag så nu är bara Rambo här. Vi har precis varit på en 4km rundan och tröttat ut killen ännu lite till, hemma hos tant Clara är det inget bus och lek, här är det lydnad och koppel träning som gäller! Så nu har han lagt sig i Miloos ena bädd och sover.nu hoppas vi att det va de sista

Idag var det förhoppningsvis det sista mötet på AF om ungdomsgarantin! fem möten om samma förbannade sak, men nu har jag fått veta vart jag ska gå in för att fylla i blanketten, alltid en början. Nu håller jag tummarna för att Fridis ska orka leka med mig ikväll!


Rasism

De här bilderna säger verkligen allt, eller ska jag säga texterna? I det senaste nr av vecko revyn tog de upp de vanilgaste myterna inom rasismen och jag älskar när myterna kan sträckas. Jag blir så arg och irriterad när människor börjar babbla på om saker de inte ens bör nämna, bara för att de tror sig veta hur allt ligger till, när i själva verket de inte har koll över huvud taget!
Lägenhetslös med en återförening

I torsdags var det dags att städa ur lägenheten och lämna in mina nycklar = nu är jag officiellt lägenhetslös.
Jag och mamma åkte även till Kråkan efter, gick inte alls bra den här gången, han var inte med på noterna och ville inte lyssna alls på vad man ville. Det slutade med att efter att jag hade bråkat med honom ett tag så fick mamma sätta sig upp och köra igenom honom, efter så travade jag några vara för att sedan låta mamma köra igen. Jag var så trött i både huvudet och kropp så orkade inte riktigt ge 100%, så det får jag ta nästa gång! 

Ja! och igår blev det att återförenas med två förlorade barn som drog till London i två månader, Frida och Cissi. Blev jag, Jennifer, Frida och Cissi som hade en myskväll med Tacos och Idol, med en del skratt och prat. Så nu kanske jag kan få leka med Frida i veckorna när jag är hos mamma också! Saknat den flickan, men var ändå konstigt att ses igen efter så lång tid, kändes som hon aldrig hade åkt, konstig känsla. Kanske för att tiden har gått så fort? 

 

Om

Min profilbild

Clara

RSS 2.0