make (it) up

Sista provet gjort för min del! Nu har jag bara en kompletering för genetik prov (hopaps kunna göra inlämningsuppgift) kvar och projektrapporten sen är min skolgång avslutad! Irriterande bara att filen för projektrapporetn inte riktigt vill stämma överrens med orginalfilen, så vet inte riktigt vad som ska stå vart... så antingen får man förklara för min handledare att det inte riktigt står rätt till bara för att filen inte stämmer, så får man göra det bästa utav det hela helt enkelt! 
 
Har även povat sminka mig igen inför imorgon, kännde att en genomgång kändes behövligt, men det blev bra! ska skippa att ha mörkt under ögonen, förstörde mer eller mindre hela sminkningen.
Får inga bra bilder på hur det ser ut heller, men man får ta vad man har!
 

 
Blev att slösa lite pengar idag också, redan ångest... en sallad och naturgodis, gick på 130 kr. En utgift jag inte har råd med egentligen... men får leva på nudlar, mackaroner och bacon ett tag tills man får fast jobb eller man blir tvungen att flytta hem! Studiebidraget kommer vara helt borta nästa lördag, yes... att festa kostar onödigt mycket pengar...

Någon rik ung karl som vill ha en tös på snart 20 sommrar? Jag gillar att spendera pengar på mig själv, vandra i naturen med min trogna kamrat fulhunden och den flygande hästen, om jag får tid i mitt fullsatta schema kan mina vänner få nån timme spenderad med mig (om jag känner mig generös). Om jag själv fick välja skulle jag helst spendera all tid på mig själv, men känner att man kansek borde dela med sig av det goda! (måste ju försöka vara lite medverkande i välgörenheter!), låter jag som en tös för dig är det bara att höra av sig!
 

Let your body move!

Nu har man läst lite demokrati och det känns som provet kommer gå bra imorgon, eller ja G iaf! 
Så nu blir det att hoppa in i duschen, men först ska jag ta och träna lite, tänkte att nu när jag känner att huvudet är på rätt plats kan man ta vara på det och få det gjort, brukar ju annars få dra mig till golvet och få övningarna gjorda. 

Något som lätt får mig att bli motiverad är att kolla på olika videor, för tips och "tricks" 
Det gör det hela lite roligare och lite mer inspirerande, blir inte inspirerad av att enbart kolla på bilder eller läsa motiverande "citat" och liknande, här är en som nyligen är upplagd från en av de jag följer på youtube:
 

såååå fejk!

Naglarna är på och för att va första gången så blev det ju ganska hyffsat!
blev en liten spricka på båda pekfingernaglarna, men inget man lägger större märke till så inget jag klagar över!
Nu känner man sig lite extra kvinnlig också, något man kan vänja sig mid, me like it, inget man riktigt velat unna sig under tiden på ökna för man ändå kommer skita ner dem och ha sönder skiten, så varför lägga pengar på lösnaglar och känna sig extra kvinnlig bland smutts och djur? Något man faktiskt saknat när man gick inne i stan, samtidigt som det har varit skönt att inte behöva lägga den största vikten på hur man ser ut!
 

guld i mun

En dag som man är ledig, nice! Dock så kommer man inte riktgit vara "ledig" då det är en hel del pluggande som ska göras... men man får ta vad man får helt enkelt! Idag ska jag ta tag i städandet också, var ett tag sen man dammsög så är ganska smuttsigt här hemma. Usch. Disken väntar på mig också + så tänkte jag fixa naglarna idag så man har det gjort tills på lördag också(eller ja om jag hinner det idag, annars blir det att göra imorgon).
 
 
Let a cute face bright-up your day!
 

food inspiration
Jag älskar att bli inspirerad av mat, men sen att orka göra något av det är en helt annan sak! 
Fanns orken och tålamodet där skulle jag nog stå i köket hela dagarna, laga mat och äta mig tjock.
Känner dock att när man börjar jobba och matlådor ska förberedas blir det att försöka göra något av det hela helt enkelt!
 

Ransonera skolmaten? NEJ TACK!

Idag kunde iaf inte skoldagen vara sämre, först ger våran mikrobiologi/genetik lärare oss en ny uppgift, och ja det är ju helt idiotiskt med tanke på att allt ska vara inne den här veckan för att betygen ska sättas = onödig uppgift som man lika bra kan skita i då det ändå inte kan göra någt! Sen vid luchen, ja det blev hemmagjorda pannbiffar, potatis, sås och stekt lök, säger bara MUMS! Men sen får man se en skylt, börja med att ta två, och så säger även mattanterna att man bara får ta två för att man ska se så att allt räcker, men ursäkta!? TVÅ PANNBIFFAR!? SKA MAN BLI MÄTT PÅ DET!? Ja det väckte starka kännslor och ilska grodde inom mig. Tur att skolhelvetet är slut snart om de nu ska börja ransonera maten. Deras respons var ju inte så trevlig när man kommenterade det, ni får ju mat i kväll också. Well, ni kan ju få gå en hel skoldag på ransonerad mat så får ni se vem som orkar med dangen längst! Det är som att säga, nej ni får bara ta ett glas mjölk och en knäckemacka! Om ni tror att man ska hålla sig på den mängden mat så tror ni fel, och nog va det så, blev inte ens mätt av att lunchen. Och mer fick man ju inte ta. Tack för att ni förstörde min dag.
 
Måste ni ransonera någons mat kan ni göra det för någon annan och inte skolungdomar. Många av eleverna klarar sig på två pannbiffar och två potatisar, men majoriteten äter som hungriga grisar, de flesta av oss tar två portioner +, och då inte göra tillräckligt med mat är bara dumdristiskt. Vill ni inte ha något svinn eller rester är det inte vårat problem, är det bättre att låta flera stycken gå hungriga under skoldagen? Det är inte okej. När jag är hungrig blir jag grinig, blir jag grinig och är hungrig kan jag inte plugga, ingen energi får man heller, eftermiddagen var alltså ganska tung. Och att få äta mig mätt på en underbar måltid var också lite hjärtskärande...

 
 
 
 

2/3

Ja men provet gick väl som det gick idag! G tror jag iaf att jag får, så nu kan man bocka av ännu en sak från listan över prov, imorgon är det Genetik som gäller, och det kommer INTE gå bra... Där får man hålla tummarna för ett mirakel känner jag... Men ska prata med läraren om jag känner på provet att jag inte kommer få godkänt, blir att försöak få göra en kompletering som inlämningsuppgift helt enkelt. 

Sen har jag rest prov på fredag också, det kommer jag förhoppningsvis klara! Kommer få hela torsdag på mig att plugga (ska även försöka börja med projektrapporten då), lediga tack vare att vi inte har något mer att göra i småföretagande, nice! Då blir det att sätta på naglarna också, kan bli intressant!

För övrigt så är det sjukt varmt idag! Tog på mig t-shirt och mjukisar när jag kom hem och känner att det blir att byta om till shorts iaf! 
 
 
 

Nu får det vara nog

Ögonen slår snart igen, ORKAR inte plugga mer, har knappts läst något men ingen meninge med det hela när man bara ser tomma ord och inget fastnar! Får sattsa på att läsa på busen imorgon, det här vädret gör en verkligen sliten utan dess like, några dagar sol skulle nog göra susen. Fånga upp lite D-vitamin med min bleka hud! Men tydligen är det för mycket begärt av modernatur.. Men tror faktiskt det blir att göra sig klar för sängen och sova lite, blev inget trevligt uppvaknande imorse nämligen... vaknade en timme för tidigt i panik, förvirringen var på topp! Kundei nte riktigt fastställa att det var måndag och man ska gå upp vid 9 ist för 6, så trodde jag missat bussen, sen insåg man ju efter några minuters panik att man kan gå och lägga sig igen. I min panik smsade jag Michis och fråga om hon skulle ta bilen till skolan.. men kom på mig själv sen som sagt och sa att förvirring satt på sin plats. Nej så en ordentlig sömn behövs!

Godnatt med er och så får man se hur religionsprovet går imorgon, kommer bli spännande att se! 
Gick ju bra förra gången så att säga, men nu känner jag mig inte alls säker. 
 

1/3

Ett prov, två kvar, nu ska man bara hitta orken att plugga till dem... måste plugga till buddhist provet, ett g måste jag ha iaf! så trött på det här nu. Provet idag gick iaf hyffsat, tror man får ett G, kan man ju hoppas! Efter skolan så blev det att åka in till stan med ellinor, andreas, erik och jm, slipsletande för pojkarna å smink/smycken för min och ellinors del. Allt blev hittat så nu är allt klart inför balen på lördag! Känns bra! Klänningen är klar också så nu behöver jag inte tänka på det heller, nice nice!

men nu blir det att försöka hitta orken att plugga... hemskt.


allergin trycker på

Har mina föraningar att det inte är en förkylning som spökar utan min pollen allergi... eller så är det en gin mix av båda! Det gör en inte gladare att man måste spendera hela kvällen med att plugga till morgondagens omöjliga prov. Någon som vill byta plats med mig för måndag-onsdag? Hör gärna av er! Det är bra om ni är bra på naturkunkspa och genetik + Buddhismen. Skulle helst vela äta middag för att sedan gå och sova, trött tjej
Kunde knappt hålla ögonen öppna när man satt på bussen, och försöker man plugga på bussen är det inte så önskvärt kan man väl säga...
 
 
Nej just nu vill jag bara åka någon stans, få uppleva saker! 

fortsatt trevlig kväll

Igår så dortsatte den trevliga kvällen hemma hos Tette där Lina och Davve var, man fick även se Johan (Linas pappa), och det var mycket trevligt! Det blev så mycket prat å skartt så det blev lite svårt att lämna! Men när klockan började sig tolv fick jag och Frida dra oss där ifrån! Vi skulle nog lätt kunnat sitta i några timmar till om det inte skulle blivit så sent. Nu kommer man inte se nån av dem förns den 8 Juni, då blir det att fira Lina i förtid, tack vare att jag tar studenten och hon ska ut och resa så kommer det bli svårt att hitta tid så alla tre kan ses.
frukost & lunch

Dagen har bjudit på sol och massa mys med syster! Började med att äta frukost nere på stan, brie och salami macka och caramell latte, mumsigare frukost kunde man inte få. Vi tog även en vända i butikerna och dreggla över lite kläder som man skulle velat ta med sig hem. Ibland önskar man att man kunde hitta den där rika manen och gifta sig med honom, någon frivillig? Syster tog å köpte några tavlor och lite kläder, samt så blev de blomma å choklad till mor. Själv så blev det en mascara inhandlad, korta lösnaglar till balen och hårfärg (äntligen!), så nu är man lagom pank och kommer bara ha råd att köpa det ytterst viktiga i matväg den här veckan... mitt konto gråter. Sedan började det närma sig lunch och de blev en mumsig räksallad på Nancey's och så delade vi på en islatte (som var underbart god!), till sist så blev det att chilla framför pearl harbor fram tills dess att mor kom och hämta mig!


typiskt

Det är ju typiskt att man ska lyckas bli sjuk IGEN! Tjejen som aldrig blir sjuk mer än en gång per år blir det två gånger ganska nära in på varandra, turen är på min sida... inte så jättr farligt dock, lätt feber, ont i halsen å en lätt huvudvärk som kommer och går, kan överleva iaf. Prov planerna gick ju inte så bra idag, läraren va sjuk så kunde inte göra det. Kommer alltså få vänta till v23 för att kunna göra det, beror på hur jag känner nästa vecka (med tanke på att man redan har tre prov då). Imorgon blir det att åka till syster och umgås med henne lite, blir att träffa Lina och Frida sen på kvällen också, blir en bra dag helt enkelt! Jobbiga är att man måste köpa hårfärg, lösnaglar, en mascara och sen ta ut 400 kr, kontot gråter lite...


pain, go away!

Sitter och små kollar på Fast and the furious 4 och ska väl snart ta min onda hals och hoppa i sängs, hoppas skiten släpper tills imorgon, nu passar det inte att ta på sig någon sjukdom som inte vill släppa nämligen! 
Nu är det för mycket som ska göras helt enkelt. 
 

Traktor SM dag 1

Ganska värdelös skoldag, man kom till skolan för att lyssna på lite ekonomi skack av en tjej som kom till skolan och prata om. Efter det så blev det mer eller mindre bara massa prat och roligheter med Tove och andra flickorna från klassen. Vi tog oss även en titt på traktor SM som ökna fick hålla i tack vare vinsten förra året, hade blivit ganska många diskningar på olika moment fick man höra (då från de olika skolorna och inte bara ökna), lite roligt och spännande att kolla på! Man vet att man går på en naturbruksskola när det börjar nämnas traktor tävlingar! Sånt är livet helt enkelt! och ikväll blir det att råplugga demokratin för imorgon är det prov...

Har fått hem papper om jobbet man fått till sommaren också, så när jag kommer hem till mamma imorgon blir det att kolla över det vad som gäller osv. Kommer även behöva plugga ihjäl mig på genetik, Buddhism och Naturkunskap(energi) yes, får se hur det här ska gå! Måste även börja skriva in mitt projektarbete i en mall (projektrapport) och skicka in det också, men det kommer jag nog försöka ge mig på nästa vecka på onsdagen då alla prov är avklarade. Har även ett litet arbete/redovisning som man ska försöka hitta lite infom om i helgen också, täntke fråga min moder om det också så kanske man kan få ihop lite mer där. Om man kunde ta bort två av proven skulle det kännas lite lättare måste jag säga... Genetik och naturkunskapen får gärna ta och springa i väg.
 
(en bild från dagens traktor sm)

Om

Min profilbild

Clara

RSS 2.0