#1 - CDON.SE

Jusst nu är nog cdon högst upp på min topp tio lista (om man ska kalal det det) i jusst loove it!

Har precis beställt hem "så länge vi båda andas" (ÄNTLIGEN!)
Sen blev det även filmerna "Wild Child" och "tummelisa" (den bra veriationen, stavas det så?) WIHO!

http://l.yimg.com/eb/ymv/us/img/hv/photo/movie_pix/walt_disney/aladdin/frank_welker/aladdin2.jpg

tyvärr fans varken Anastasia, Balto eller Aladdin (typiskt!)

men man får vell försöka leta upp dom på dvd, men så länge får det här duga, KNAPPAST!


 http://thefilmbloggen.files.wordpress.com/2008/12/wild-child.jpgALLVARLIGT?!

igår gjorde jag och elena en helt otrolig upptäckt!!!! ALLVARLIGT! DET HAR KOMMIT UT EN FAN MADE TRAILER PÅ ECLIPS, allvarligt vi håller på å där här hemma! guuuuuud! först tänkte vi, det ser ju inte ut som nått som kunde va från den andra boken...HELT PLÖTSLIGT SLÅR DET OSS!!!! DET SER UT SOM DEN TREDJE FILMEN!


jag tror jag dör...ALLVARLIGT! ÄR DOM SERIÖSA?!

ingen bra dag...

härligt härligt, har inte sovit någe vidare...nät man vaknar mår man illa och det känns som man har feber (inte det skönaste sättet att vakna på) så jag pallrar mig upp för att dricka vatten och försöka äta lite. Men det bästa av det hela var när jag vakna så hadde mamma öppnat fönstret så jag hörde hur det regna :D älskar det! :)

http://pareriksson.files.wordpress.com/2008/08/regn.jpg

BLM Mustang rescue

Det finns många organisationer som försöker rädda mustangerna på många sätt. Idag är problemet att det inte finns tillräkligt stora landområden för det antalet vilda mustanger som finns. Idagsläget finsn det runt 33 000 vilda mustanger, då BLM har fått i uppgift att föröka reglera antalet, målet är att minska dem vilda mustangerna med 6000 hästar. Dom samlar in hästarna med hjälp av helikoptrar. BLM fångar in mustanger från olika flockar som kommer ifrån Nevada, Colorado, Wyoming, Utah och Kalifornuen. Efter dom fångats in så transporteras dom till en jätte anläggning i Oklahoma, där hålls dom i fångenskap i väntan på att bli adopterade. Den minsta kostnaden för en av dessa vilda mustanger är $ 125, men om man köper en valack så läggs $ 50 till för att den är kastrerad (det säljs inga hingstar). Hästarna på anläggningen är inte äldre än fem, efter det så hamnar dom i ett särkilt försäljningsprogram eller transporteras till en av de stora rancherna som BLM har för "långtidsförvaring". Man måste förstå att det krävs tid och tålamod och köpa en vild mustang, men dessa hästar är en klok och lättlärd ras. Mustanger har ett stort hjärta och blir allt mer populär. Men för att få atoptera från BLM så måtste man ha uppnå vissa krav, hagarna måste vara tillräckligt stora, man måste ha en viss höjd och ett visst material på stängslet (men man varken ha el -eller taggtrådsstängsel). Om man har uppnått kraven så är det fritt fram att adoptera en av dessa mustanger, men det är först till kvarn som gäller. 

http://3.bp.blogspot.com/_wDjDRgpHDOM/Rb66jXiFybI/AAAAAAAAATI/WGl5Ykz5XP0/s400/blm_morebetter.JPG  http://www.reachinghandsranch.org/picture_library/Maggieweb.jpg

Mysig dag med film

Idag var jag med Lina, var ett bra tag sen så va ganska skönt att se henne igen :D

Vi bestämmde oss för att ta och kolla på film, först kollade vi på filmen Push och den var facktiskt välldigt bra, men gilalr inte filmer med öppna slut...MEN det var ett bra öppet slut (eller så blir det en andra film, man kan alltid hoppas). En av huvudrollerna i filmen spelas av Dakota Fenning som har blivit en riktigt duktig skådespelare(hon har alltid vart bra, men nu har hon blivit bättre).
Betyg  9/10

http://www.shockya.com/news/wp-content/uploads/push_movie_poster2.jpg

Sen blev det att kolla på Änglar och Demoner, säger att om man inte är inne i historia och sånt kan det vara svårt att hänga med. Själv fatta jag inte mycket av filmen...MEN en av mina favorit skådespelare var med, Stellan Skarsgård. Det gäller att man konsentrerar sig när man kollar på den filmen, då kanske man hänger med lite mera.
Betyg 5/10

http://www.component.se/forum/uploads/monthly_05_2009/post-1013-1242231496.jpg

Blir ingen riktig recension, orkar inte skriva så mycket om dom nu(!)


Nick Pitera - Don´t stop belivin (cover)Han sjunger bättre än många killar och tjejer! Helt otroligt! :O

Harry Potter och halvblods prinsen

http://roddysrockinreviews.files.wordpress.com/2009/04/2008-11-14-harry_potter.jpg

Det här är sjätte året för Harry Potter ochh ans vänner på Hogwarts skola för trolldom och häxkonster. Men ingen går säker längre, Dumbeldor börjar bli svagare och gammal och är inte säker på om han kan skydda Harry Potter från Voldemort längre. Säkerheten har ökats och man har satt upp en skydds bariär runt skolan så att iga dödsätare kan komma in. Men något som ingen kan ana är att det finns en elev i skolan som har blivit utvald och komemr snart ställa till med stora bekymmer. Nu gäller det för Harry att han kan få professor Horace Slughorn att berätta om ett minne som kan avgöra hur dom ska förgöra Voldermort, men det blir inte så lätt som dom hoppats.

http://misseva05.files.wordpress.com/2009/04/harry-potter-and-the-half-blood-prince-20080320101218658_640w.jpg

I den här filmen får man uppleva action, drama, kärlek, komedi (ja allt finns i den här filmen) och var berädd på tårar. Jag tycker att dne här filmen är en av dom bästa Harry Potter filmerna, den var annorlunda i gämfört med dom anndra fem. Miljön och omgivningarna var mörka och dystra och gav intrycket på att helvetet skulle bryta löst när som helst, jag själv kännde medlidande för många av karaktärerna för vilka val och beslut dom måste ta.

FIlm direktören var Davis Yats född år 1963 i England.
Han komemr även vara direktären för harry potter and deathly hollows, del ett och två.
Betyget får självklart fullpoäng 10/10 (!) Och jag kommer absolut köpa den när den kommer ut på dvd.
Men först ska jag köpa dom andra fem filmerna på dvd (då jag bara har dom tre första filmerna på vhs)

Dagens planer

Idag ska jag, elena, linn, johan och mamma åka till heron city och kolla på Harry Potter och halvblodsprinsen. Sen vet jag inte om vi ska äta där eller inte, får vi vell se. Och innan dess ska man fortsätta attt läsa "Ljudet av ditt hjärta" så man blir klar med den och kan fortsätta på nästa bok "En shopaholics bekännelser" (i love books)

Och igår fick jag äntligen sätta tänderan i mina filmer som elena lånade! kan man vara mer lycklig! :'O skulel velat kolla på alla filmer, men det fick bli Eragon...fattar inte varför jag kolalr på den, blir bara irriterad att dom inte gjorde den lite mer efter boken och gjorde filmer på dom andra två böckerna! Det är nog den största irritationen jag har jusst nu...haha xD men man får vell försöka leva med det

http://harrypotter.warnerbros.com/harrypotterandthehalf-bloodprince/media/images/posters/2.jpg

Man får försöka göra en recension på filmen sen också :D

Glee

Glee är en ny serie i USA som jat tror kom ut i maj...inte helt säker(men som det såg ut så var det i Maj)
När man kollat på trailer hoppas man bara att den ska komma till Sverige! Och jag hoppas verkligen att den gör det! :D
Jag tycker att den verkar välldigt bra! ;ODet här är den förlängda trailern, och älskar varje sekund av den! :D

Den Äldste

Boken är skriven av Chrisopher Paolini som bor i Montana, som fick bli Alagesias världs källa. Han skrev sin första bok vid 15 års åldern och han hamnade på New Yourk times lisa över bästsäljande författare vid 19 års åldern.

I Den äldste får man följa Eragon i sin träning hos alverna i Ellemséra tillsammans med Saphira. Där komemr dom möta många interessanta personer och varelser. Han får försöka "tygla" sina kännslor för Arya och försöka bygga upp styrkan av den skada som skuggan Durza gav honom. Saphira kommer innse sin ensamhet och att förutom dom två äggen som Galbatorix har i sin makt så är hon den enda draken kvar.

Man får även följa Eragons kusin Roran, hans kamp för folket i Carvhalls frihet när Galbatorix soldatter kommer till byn. Han måste ta till hamamre och svärd för att sloss oh skydda dom han bryr sig om och älskar, då svåra beslut måste tas.

Men man får även följa Nasuada, Vardens nya ledare hefter Ajihads död. Hon blir tvungen att fatta svåra och nässtan omöjliga beslut för att förbereda strid mot Imperiet.

I den här boken får man lära känna lite fler karaktärer, både från första boken och nya. Det kommer uppstå svek, förräderi, hat och kärlek. Man får se ur olika personers perpsektiv under samma tidsperiod. Det gär boken speciell och det blir mer interessant spännande att läsa. Men det tar ett litet tag innan man kommer in i boken, men när man väl har gjort det så blir det svårt att lägga ifrån sig den.

Betyget blir lätt 5/5 * * * * * 

http://assmine.blogg.se/images/2009/den-ldste_30743618.jpg

Jim Broadbent

Jim Broadbent är född år 1949 den 24 maj i Lincoln, Lincolshire i England. Hans filmdebut blev under året 1978 med en liten roll i Skriket. Han har medverkat i många storva filmer, bl.a Moulin Rouge som Harold Zidler (2001), Valian som röst till Sergant (2005), Narnia häxan och lejonet som professor Kirke (2005), Indiana Jones and the kingdom of the Crystall skull som Dean Charles Stanforth (2008) och nu i harry potter och halvblodsprinsen som Professor Horace Slughorn (2009). Han komemr även vara med i Harry Potter deathly hollows del 2 som kommer ut år 2011 (då första delen kommer ut år 2010)

Jim Broadbent har vunnit 15 Oscars och blivit nominerad 20 gånger och han har även en två-faldig Golden globe vinnare.

http://l.yimg.com/eb/ymv/us/img/hv/photo/movie_pix/walt_disney/the_chronicles_of_narnia__the_lion_the_witch_and_the_wardrobe/jim_broadbent/narnia1.jpghttp://z.about.com/d/movies/1/0/t/g/R/harrypotter6pic11.jpg

En otrolig skådespelare som har medverkat i många bra filmer, då jag själv inte la märke till hans namn utan bara utseende visste jag itne vem denna man var när dom nämde hans namn i "bakom kullisrena på harry potter och halvblodsprinsen" men efter att jag kolla upp honom så förstod jag vem det var och blev genast intereserad av vad han har gjort och medverkat i!

// Hoppas ni tycker om faktan och jag komemr troligen skriva om flera interesant skådespelare (då det är en av många saker jag brinner för)

nya böcker påväg

har precis beställt hem två nya böcker :D dom borde komma runt onsdag, så det jäller att jag läser klart den äldste tills dom kommer, så jag kan börja läsa eclips (ljudet av ditt hjärta) direkt när dem kommer! :D

ljudet av ditt hjärta
http://www.temp.sfbok.se/kat/img/76285.jpgen shopaholics bekännelser
http://www.bokia.se/jackets/large/25/9789173510325.jpg

Pussycat dolls - Jai Ho

Får bli en veckans låt idag också :D Den här låten är underbar! Man vill bara skruva upp volymen och bara hoppa runt (typ) ;D
och med det mulna och gråa vädret som är över oss passar den perfekt för att muntra upp en humör!


fullfart

Igår var jag med frida, det behövdes ;D vi kanske inte gjorde jätte mycket men vi hade skit kul :D Sen när jag kom hem runt 8 var jag tvungen att städa, inte jätte kul med tanke på klockan x) men först åt jag, lax, ris och lite grönsaker :D SEN blev det att damsuga och torak gilv och då va klockan 9, blev klar ungefär vid 11 x)

men idag ska jag fortsätta små städa lite, måste ju göras innan mamma komemr hem så jag kan få min nya bok :O (LÄNGTAR) sen så vet jag itne vad jag ska göra...hmm...får vell tänka ut nått! Men ju mer jag städar ju mer vill jag fortsätta...jag är städ galen! :O

nyheter från hm

hitta några fina saker man skulle vela "sätta tänderna" i :D

99 kr
49.50 kr
299 kr


fin fina saker, dock händer det ju inte så offta att jag använder klänning, men betyder ju int att man inte vill ha nån ;)

Om

Min profilbild

Clara

RSS 2.0